Werner Schuster produžio ugovor sa Njemačkom

Austrijanac ostaje za kormilom

Werner Schuster produžio ugovor sa Njemačkom

Werner Schuster, Austrijanac na trener njemačkih skijaša-skakača produžio je ugovor sa Skijaškim skakačkim savezom Njemačke (DSV) do 2019. godine.

"Werner Schuster je u proteklih nekoliko godina uradio sjajan posao. Pored sjajnog trenerskog rada on je usoio da razvije nove koncepte, zajedno sa Horstom Huettelom. Drago mi je da je odlučio da ostane na mjesto glavnog trenera naše reprezentacije", rekao je Karin Orgeldinger, sportski direktor DSV-a.

Ne samo da su sretni i zadovoljni u Savezu zbog produženja ugovora sa sjajnim trenerom, nego je zadovoljstvo obostrano. 

"U proteklih nekoliko godina odredili smo pravi kurs za njemački nacionalni tim. Trenerski tim je radio zajedno i mislim da ima veliki potencijal. U godinama koje slijede želim nastaviti sa daljim razvojem cijelog sistema oko mene", rekao je novi-stari selektor njemačkih skijaša-skakača, Werner Schuster.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.