Worley zlatna u veleslalomu
Foto: EPA

Pobjeda francuske skijašice

Worley zlatna u veleslalomu

M. Šljivak

Francuska skijašica Tessa Worley osvojila je zlatnu medalju u disciplini veleslalom na Svjetskom prvenstvu u St. Mortizu.

Francuskinja je kao favorit ušla u trku veleslaloma i na kraju je uspjela doći do zlata.

Worley je odradila odličan posao na stazi, posebno u prvoj vožnji, a slavila je s ukupnim vremenom 2:05.55, te je iza sebe ostavila Mikaelu Schiffrin (SAD), koja je na kraju kasnila 34 stotinke za pobjednicom i morala se zadovoljiti srebrenom medaljom.

Na pobjedničkom postolju našla se i Italijanka Sofia Goggia. Ona je za Worley kasnila 74 stotinke, ali je joj i to bilo dovoljno za medalju ispred sunarodnjakinje Federice Brignone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi