Za Austriju novo zlato, Slovenija treća
Austrijanci neporaženi od 2003.godine

Za Austriju novo zlato, Slovenija treća

M. Maksimović

Ono što su napravili domaći takmičari u nordijskom skijanju, Austrijanci su napravili u skokovima.Na dvije skakaonice su održana po dva pojedinačna i ekipa takmičenja i svaki put se svirala himna Austrije na kraju.

Priču su danas zaključili ekipnim zlatom na velikoj skakaonici a dovoljna je bila jedna serija, druga se nije skakala zbog vjetra. Postava je bila standardna, Schlierenzauer, Morgenstern, Koch i Koefler, a na kraju prve serije ova ekipa je na kontu imala 500 bodova. Andreas Koefler je prednjačio sa 141 metrom, pola metra kraći je bio Morgenstern.Najslabiji je bio Martin Koch koji je doskočio na 118.5 metara.

Drugo mjesto je pripalo domaćoj selekciji Norveške sa 456.4 boda.Bardal i Hilde su imali skokove od 127.5 metara, a Norveška je u borbi za drugo mjesto na kraju pobjedila Sloveniju koja je napokon napravila nešto kada su u pitanju skijaški skokovi.

Posljednji put je zlatni bio na normalnoj skakaoni Rok Benkovič 2005 godine u Oberstdorf. Danas su za Sloveniju skakali Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan i Robert Kranjec koji je imao najbolji skok sa 136 metara.Slovenci su imali 452.6 bodova, Njemačka je ostala kratka, podbacio je Michael Uhrmann skokom od 110 metara.

Rezultati:
1.Austrija 500
2.Norveška 456.4
3.Slovenija 452.6
4.Njemačka 451.9
5.Poljska 435.6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti