Za još jedno zlato Bjelorusije pobrinuo se Anton Kushnir

Zlatni iz Vancouvera zapeo u kvalifikacijama

Za još jedno zlato Bjelorusije pobrinuo se Anton Kushnir

Nakon zlata u biatlonu, Bjelorusija je u istom danu dobila još jedno. Ono u slobodnom skijanju, disciplina skokovi. Za zlatnu medalju se pobrinuo Anton Kushnir, brončani sa svjetskog prvenstva 2011. godine.

U finalu je Kushnir zaradio 134.50 bodova. Na taj način je potvrđena dominacija Bjelorusije u ovoj disciplini, s obzirom da je Alla Tsuper slavila u ženskoj konkurenciji. Srebrnu medalju je osvojio Australac David Morris, a broncu Kinez Jia Zongyang. Bez medalje je u finalu ostao drugi Kinez Qi Guangpu sa 90,00 bodova. Najbolji iz Vancouvera u ovoj disciplini, Aleksei Grishin nije mogao bolje od 76.62 u kvalifikacijama.

Rezultati:
1. Anton Kushnir(Bje)   134.50
2. David Morris (Aus)   110.41
3. Jia Zongyang (Kina)   95.06
4. Qi Guangpu (Kina)     90.00

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.