Za kraj još jedno zlato Northug
Petter Northug

Potpuna domacija domaćih takmičara

Za kraj još jedno zlato Northug

M. Maksimović

Norvežanin Petter Northug odbranio je naslov svjetskog prvaka u skijaškom trčanju na 50 kilometara slobodnim stilom u posljednoj disciplini ovogodišnjeg SP-a u nordijskim disciplinama u Oslu.

Northug je obranio zlato u ovoj disciplini, osvojeno prije dvije godine u Liberecu s vremenom od dva sata, osam minuta i deset sekundi. Rus Maksim Vylegzhanin zaostao je 1.7 sekundi, a Norvežanin Tord Asle Gjerdalen 6.3 sekunde.

Northug je nastup u Oslu završio s pet osvojenih medalja, tri zlata i dva srebra. Osim naslova na 50 km, bio je najbolji i u dohvatnoj utrci te u štafeti 4x10 km, a srebro je osvojio u ekipnom i pojedinačnom sprintu, te je predhodno odbranio naslov na 30 kilometara dohvatno. S tim rezultatima nalazi se odmah uz bok zemljakinje Marit Bjorgen, koja je u Oslu osvojila četiri zlata i srebro.

Rezultati:
1.Petter Northug (Nor) 2:08:09.
2.Maxim Vylegzhanin (Rus) + 1.7
3.Tord Asle Gjerdalen (Nor) + 6.3
4.Sjur Roethe (Nor) + 8.0
5.Alex Harvey (Kan)+ 8.2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.