Za kraj pobjeda Lare Gut i težak pad Hoefl-Riesch

Hoefl-Riesch najbolja spustašica

Za kraj pobjeda Lare Gut i težak pad Hoefl-Riesch

Nakon skijaša, svoj posljednji spust sezone vozile su i skijašice. Nažalost pobjeda domaće skijašice, Lare Gut ostala je u sjeni teškog pada Marie Höfl-Riesch. Höfl-Riesch je pala na sredini staze te je u punoj brzini udarila u zaštitnu ogradu. Glasni krici koji su dolazili sa tog mjesta ukazuju da se radi o teškoj povredi, nezvanično se govori kako je stradala nadlaktica i rame.

A danas je Höfl-Riesch trebala proslaviti osvajanje Malog Kristalnog globusa, nakon što je glavna kandidatkinja Anna Fenninger u cilj ušla kao peta. Na kraju je Austrijanka završila kao šesta sa sekundom i sedam stotinki zaostatka za pobjednicom.

Lara Gut je pred svojim navijačima proslavila devetu pobjedu u Svjetskom kupu, treću u spustu. Elisabeth Görgl je bila vrlo blizu, ostala je kratka pet stotinki, dok je Fränzi Aufdenblatten zauzela treće mjesto sa 57 stotinki slabijim vremenom. U TOP 5 na kraju su se našle Fabienne Suter i Andrea Fischbacher.

Rezultati spusta:
1. Lara Gut (Švi) 1:32.31
2. Elisabeth Goergl (Aut) +0.05
3. Fraenzi Aufdenblatten (Švi) +0.57
4. Fabienne Suter (Švi) +0.84
5. Andrea Fischbacher (Aut)  +0.96
6. Anna Fenninger (Aut) +1.07
7. Nicole Schmidhofer (Aut)  +1.10
8. Daniela Merighetti (Ita) +1.27
9. Dominique Gisin (Švi) +1.29
10. Julia Mancuso (SAD) +1.34

Ukupni poredak u spustu:
1. Maria Hoefl-Riesch (Njem) 504
2. Anna Fenninger (Aut) 464
3. Tina Maze (Slo) 409
4. Tina Weirather (Lih) 400
5. Marianne Kaufmann-Abderhalden (Švi) 389

Ukupni poredak skijašica u Svjetskom kupu:
1. Anna Fenninger (Aut) 1191
2. Maria Hoefl-Riesch (Njem) 1180
3. Lara Gut (Švi) 956
4. Tina Weirather (Lih) 943
5. Tina Maze (Slo) 904

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.