Zahvaljujući pobjedama u Val d'Isereu Vonn ima farmu krava

Zahvaljujući pobjedama u Val d'Isereu Vonn ima farmu krava

Američka skijašica Lindsey Vonn danas je trijumfovala u utrci Svjetskog kupa koja je održana u francuskom skijalištu Val d'Isere. Bila je to 61. pobjeda sjajne Amerikane u okviru Svjetskog kupa.

Kada je 2005. godine trijumfovala u spustu dobila je zlatnu medalju ali i tele. Organizatori su očekivali da će se svi takmičari odreći teleta, te umjesto njega uzeti nagradu od 5000 dolara, ali ne i Lindsey!

"Sjećam se da su mi tada odmah nakon proglašenja pobjednika željeli da im vratim tele umjesto kojeg bi mi dali ček, a ja sam tada totalno poludjela", sjetila se Vonn situacije od prije devet godina, te dodala:

"Ne možete mi ga oduzeti, rekla sam im da tele pripada meni".

Nakon svega direktor američkog skijaškog tima Patrick Riml morao je pregovarati sa organizatorima, jer je očito tele bilo puno vrijednije od 5000 dolara.

Tele koje je pred Zimske olimpijske igre dobilo ime Olympe je u međuvremena više puta donijelo podmladak, a od 2005. godine smješteno je u Kurchbergu, gdje američki tim trenira. 

Vonn je u dosadašnjoj karijeri pet puta trijumfovala u francuskom skijalištu, računajući i današnju pobjedu, a mladunče koje je osvojila danas nazvala je Winnie, po svojoj fizioterapeutkinji Lindsay Winninger. Nakon svega američka skijašica je zahvaljujući pobjedama u Val d'Isereu ima pravu malu farmu krava.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.