Zbog viška snijega otkazan trening u Val d' Isèreu

Preko noći palo 20 cm snijega

Zbog viška snijega otkazan trening u Val d' Isèreu

Dugo su skijašici i skijašice u srednjoj Evropi morali čekati na snijeg. Mnoga su takmičenja otkaza zbog nedostatka snijega, a neka su skraćena.

Sada kada snijega ima, ima ga i previše. Zbog velikih količina padavina današnji trening u francuskom Val d' Isèreu za skijašice pred utrku spusta u okviru Svjetskog kupa morao je biti odgođen.

Preko noći je u francuskom skijaškom centru palo između 15 i 20 centimetara snijega, a od ranog jutra organizatori nastoje da uklone nove količine snježnog pokrivača koje su pale tokom noći.

"Nažalost zbog ovakvih uslova ne možemo na staze, raditi ćemo kondicioni trening", rekao je glavni trener švicarskog nacionalnog tima Hans Flatscher.

Prvi trening će tako biti održan u petak, a utrka je na programu u subotu sa početkom u 10:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.