Zeleno svijetlo za slalom u Leviju

Druga utrka Svjetskog kupa

Zeleno svijetlo za slalom u Leviju

Zvanična kontrola Svjetskog kupa u alpskom skijanju dala je zeleno svijetlo za održavanje slalomskih utrka na stazama u finskom Leviju, koje je na programu ovoga vikenda.

Direktor utrke za skijaše Markus Waldner kazao je kako je zadovoljan uslovima u kojima se nalazi snijeg, te je potvrdio da će se utrke održati 15. i 16. novembra. 

"Jako smo sretni da je napokon stigla zima, a Organizacioni odbor utrke u Leviju je u završnoj fazi. DO samog početka takmičenja biće obavljeno još jedno testiranje snijega. Uslovi su sjajni, temperatura je dobra i nadam se jako uzbudljivim slalomskim utrkama", rekao je Waldner.

Zahvaljujući obučenoj ekipi i efikasnom načinu proizvodnje snijega staze su napravljene i sređene u rekordnom vremenu. 

"Imali smo dovoljno snijega, što je jako važno, a sve smo obavili u rekordnom vremenu. Nešto hladnije vrijeme od sredine oktobra nam je omogućilo dobre ulove za pravljenje snijega. Organizatori su odradili sjajan posao, a ulaganje u sistem za pravljenje snijega u proteklih nekoliko godina pokazalo se kao prava investicija", rekao je direktor utrke u Leviju, Petri Tuomikoski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.