Zlatne Amerikanke i Rusi

Ekipne sprinterske utrke

Zlatne Amerikanke i Rusi

M. Maksimović

Rusi Nikita Krjukov i Aleksej Petjuhov te Amerikanke Jessica Diggins i Kikkan Randall osvojili su naslove svjetskih prvaka u ekipnim sprinterskim utrkama na Svjetskom prvenstvu u nordijskom skijanju koje se održava u Val di Fiemmeu u Italiji.

Pobjedu ruskom paru donio je Petjuhov, koji je u uzbudljivoj završnici uspio slaviti s 0,4 sekundi prednosti ispred Šveđana Marcusa Hellnera i Emila Joenssona. Broncu su osvojili Kazahstanci Nikolaj Čebotak i Aleksej Poltoranin, koji su zaostali 0.7 sekundi.

 

Četvrti Kanađani Devon Kershaw i Alex Harvey ostali su bez medalje za samo tri stotinke. Veliki favoriti Norvežani priredili su neugodno iznenađenje ispavši u polufinalu, odnosno nisu ušli ni među deset najboljih parova koji su odlučivali o medaljama.

 

U konkurenciji skijašica Diggins i Randall slavile su sa 7.8 sekundi prednosti ispred Šveđanki Charlotte Kalle i Ide Ingemarsdotter. Do bronce su stigle Finkinje Riikka Sarasoja-Lilja i Krista Lahteenmaki zaostavši 10.9 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije