Zlatni njemački skakač ima strah od visine

Nevjerovatno ali istinito

Zlatni njemački skakač ima strah od visine

Reprezentacija Njemačke u skijaškim skokovima osvojila je zlatnu medalju u timskom takmičenju prije tri dana, a jedan od članova reprezentacije bio je i Andreas Wank. 

Možda zvuči neistinito, ali 26-godišnji njemački skakač boluje od akrofobije, odnosno ima strah od visine. Iako djeluje kako je strah nespojiv sa ovim sportom, Wank zaista ima taj problem. 

"Od djetinjstva imam strah od visine. Teško mi je naprimjer skakati ravno u bazen sa skakaonice. Što se skijaških skokova tiče, sve dok se spuštam mirno, nemam problema. I kada letim sve je u redu jer ne idem okomito dolje", kaže Wank.

"Nikada ne gledam dolje jer bi mi se zavrtjelo, gledam samo ravno. Nije bilo problema jer su kraj mene bili kolege pa su mi zaklonili pogled", istakao je Wank, koji je zlato osvojio samo dan prije 26. rođendana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.