Zlato u kombinaciji za Austriju
Mario Stecher

Ponovo nakon 2003.godine

Zlato u kombinaciji za Austriju

M. Maksimović

Zlatna medalja u nordijskoj kombinaciji pripala je ponovo nakon 2003.godine reprezentaciji Austrije.od 2003.godine do danas zlato je išlo u Norvešku, Finsku i Japan sve do Osla gdje su se ponovo Austrijanci vratili na vrh.

Austrijanci su može sec reći napravili mali podvig s obzirom da su nakon skijaških skokova
držali tek četvrto mjesto. Francuzi su završili prvi sa 523.2 zahvaljujući raspoloženom Maximu Laheurteu koji je skočio 141.5 metara.Njemačka je sa 513.5 bodova bila druga, Norveška sa 497.5 treća, dok je Austrija bila tek četvrta sa 486.6, odnosno njihov zaostatak u odnosu na Francusku je bio 49 sekundi.

Nakon skokova na redu je bila utrka 4x5 kilometara, a nakon prve izmjene Austrija je bila četvrta, zaostatak je bio 29 sekundi, vodila je Njemačka.Johannes rydzek i Eric Frenzel su bili brži od Davida Kreinera i Bernhard Grubera, ali onda stvari počeli ispravljati Felix Gottwald i Mario Stecher u posljednjoj izmjeni.Stecher je na kraju pobjedio Tina Edelmanna za 4 stotinke, Norvežani su zaostali puno više, 40 sekundi.

Rezultati:
1.Austrija 48:07.8
2.Njemačka + 0.4
3.Norveška + 40.6
4.USA + 54.8
5.Francuska + 1:30.04

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.