"Znam da se takmičim protiv najboljih na svijetu"

Kristoffersen nakon pobjede:

"Znam da se takmičim protiv najboljih na svijetu"

Nakon što je u prošloj sezoni Svjetskog kupa u skijanju stigao do svog prvog podijuma u karijeri, upravo u Leviju, norveški skijaš Henrik Kristoffersen u današnjem slalomu potvrdio je da mu Levi u potpunosti odgovara. 

Norvežanin je nakon prve vožnje za austrijskim skijašem Marcelom Hirscherom zaostajao 0.06 sekundi, ali sjajnom drugom vožnjom Kristoffersen je stigao do svoje druge pobjede u slalomu. 

Mladi norveški skijaš nije krio oduševljenje pobjedom, kazavši da se u Leviju osjećao kao na domaćem terenu, uprkos činjenici da se oo poznato skijalište nalazi u susjednoj Finskoj. 

"Iako je Levi jako daleko od moje kuće, to je najbliže mjesto mom domu gdje se imam priliku takmičiti, tako da sam imao veliku podršku norveških navijača koji su mi dali dodatnu snagu. I prije sam znao da danas mogu pobijediti, isto sam učinio u Schladmingu, ali ne zavaravam se, znam da se takmičim protiv najboljih na svijetu. Momci koji su stajali pored mene na podijumu bili su najbolji u slalomu prošle sezone, a to znači nešto", rekao je Kristoffersen nakon pobjede.

Uprkos činjenici da je ovo njegova tek treća sezona u Svjetskom kupu želje mladog Norvežanina nisu limitirane i ograničene samo na slalom, njegovi ciljevi su dosta visočiji. 

"Želim postati najbolji skijaš koliko god je to moguće. Želim pobjeđivati u svim disciplinama, a to bi me učinilo najboljim skijašem na svijetu. To je moj cilj. Takođe želim nastaviti sjajnu tradiciju koju ima norveško skijanje ali ne samo u brzim disciplinama gdje je Norveška imala imena kakva su Aamodt, Kjus i Svindal, već želim napredovati u tehničkim disciplinama. Marcel (Hirscher) je dokazao da je moguće biti jednako dobar i u brzim i u tehničkim disciplinama", kazao je norveški skijaš na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.