Zubkov i Voevoda vode nakon prvog dana

Najbrža prva posada Rusije

Zubkov i Voevoda vode nakon prvog dana

Nakon sankanja i skeletona, na red dolazi i bob u Sliding Center Sankiju. Danas su na rasporedu bile dvije utrke boba dvosjeda. Najbrža je bila prva posada Rusije u sastavu Alexander Zubkov - Alexey Voevoda sa 56.25.

Drugo mjesto sa devet stotinki drži prva američka posada sa  za koju nastupaju pilot Steven Holcomb, olimpijski pobjednik iz Vancouvera iz četverosjeda, te kočničar Steven Langton. Oni su bili brži od svojih kolega druge posade SAD-a, za koju nastupaju Cory Butner, Justin Olsen i Christopher Fogt koja kasne za Rusima 20, te prvom posadom Amerike 11 stotinki.

Zubkov, koji je nosio rusku zastavu na svečanom otvaranju, odlično je krenuo u lov na svoju treću olimpijsku medalju, dosada ima srebro iz četverosjeda iz Torina 20010., te broncu iz dvosjeda iz Vancouvera 2010. Branitelji zlata, treća posada Njemačke, Francesco Friedrich sa kočničarem Jannisom Baeckerom zauzima peto mjesto sa 25 stotinki iza ruske posade.

U društvu pet najboljih nakon prvog dana je i prva posada Švicarske (Hefti-Baumann) sa 21 stotinkom slabijim vremenom. U današnjoj utrci je nastupio i bob dvosjed Jamajke, ali Winston Watts i Marvin Dixon nisu mogli bolje od posljednjeg, 30.mjesta.

Rezultati nakon dvije od četiri vožnje:
1. Rusija I        56.25
2. SAD I           +0.09
3. SAD II          +0.20
4. Švicarska I     +0.21
5. Njemačka III    +0.25....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.