Mozzart uz maratonce na duge staze

Sponzorstvom podržali 6. Tuzlanski maraton

Mozzart uz maratonce na duge staze

Sponzorski tekst

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada je podržao brojne sportiste i klubove bez obzira na to koji je njihov sport, a više puta bili uz one koji se bave kraljicom svih sportova. 

Kroz donacije i sponzorstva stali su atletičare, mnoge atletske klubove, te sponzorisali brojne trke na kraće i duže staze. Proteklog vikenda bili su uz organizatore 6. Tuzlanskog maratona koji je okupio trkače iz cijelog svijeta.

Opis nije dostupan.

-Mi smo prezadovoljni, drago nam je što je kompanija Mozzart ušla u ovaj projekat, pa smo zajednički napravili sjajan sportski događaj koji je objedinio kvalitetno takmičenje i dobru zabavu. Veoma smo zahvalni Mozzartu na podršci, nadam se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti jer nam je zajednička ljubav prema sportu -kaže Eduard Brandalik, član organizacionog odbora 6. Tuzlanskog maratona.

Opis nije dostupan.

Ovu sportsku manifestaciju organizovali su Sportsko rekreativno društvo “Maratonac” i Atletski klub Sloboda Tehnograd. Koliko su, uz podršku sponzora, bili uspješni u tome, svjedoči činjenica da su okupili oko 500 takmičara i rekreativaca iz 13 zemalja regiona i svijeta. To je, svjedoče, čak tri puta više učesnika u odnosu na prošlu godinu.

Oglasi

U okviru ovog tradicionalnog sportskog događaja organizovano je Prvenstvo BiH u maratonu, a održani su još polumaraton, 5k trka i trke za djecu.

Pobjednici Prvenstva u maratonu BiH bili su Emir Hastor i Lucia Kimani. Hastor je maratonsku dionicu pretrčao za dva sata, 39 minuta i 55 sekundi, dok je Kimani do cilja stigla za tri sata, 13 minuta i 12 sekundi.

Opis nije dostupan.

Osim profesionalaca, ulicama Tuzle trčali su i rekreativci koji su pokazali veliku snagu i volju da dođu do cilja. Za njih je organizovana i polumaratonska, kao i trka na pet kilometara.

Posebne simpatije izazvale su trke za najmlađe koji su takmičili na 200 i 400 metara. Malim trkačima, ali i ostalim učesnicima podršku su pružali brojni građani Tuzle, čime su dokazali da ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve više zaljubljenika u trčanje.

Opis nije dostupan.

Staza Tuzlanskog maratona ima sertifikat Asocijacije internacionalnih maratona i trka na duge staze (AIMS), pa su sve njihove trke zvanično u kalendaru svjetske i evropske atletike.

Opis nije dostupan.

Zadovoljni organizatori već polako kuju planove za iduću godinu kada će organizovati 7. Tuzlanski maraton, a iz Mozzarta im želi da nastave da traju - na duge staze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi