Jakeljić: Ova kompanija je poznata po tome da mnogo podržava sport, veoma smo zahvalni na pomoći

Podrška atletici na duže staze - U Gradišci održana „Mozzartbet 5k“ trka

Jakeljić: Ova kompanija je poznata po tome da mnogo podržava sport, veoma smo zahvalni na pomoći

Sponzorski tekst

Proteklog vikenda Gradiška je bila mjesto okupljanja brojnih domaćih i inostranih trkača. Tamošnji Atletsko-rekreativni klub petu godinu zaredom organizovao je polumaraton i trke na pet i deset kilometara. 

Ova atletska manifestacija privukla je više od 300 učesnika. Organizatori su veoma zadovoljni time, a svjedoče da bi trke bilo nemoguće organizovati bez podrške sponzora kao što je Mozzart. Jedna od trka nazvana je po ovoj kompaniji - „Mozzartbet 5k“.

- Mozzart je poznat po tome što mnogo podržava sport kroz sponzorstva i donacije. U najkraćem roku su se odazvali i nama da pomognu. Želimo da nastavimo tradiciju njegovanja atletike u Gradišci. Svake godine imamo po tri trke, plaćamo policiju, redare, novčane nagrade za pobjednike, pehare, medalje, majice, a sve to bi bilo nemoguće bez sponzora poput Mozzarta - kaže Dejan Jakeljić, direktor Gradiškog polumaratona.

On dodaje da su veoma zadovoljni što su i ove godine, uprkos epidemiji virusa korona, uspjeli da organizuju ovu manifestaciju. Naime, samo par dan prije takmičenja, dobili su suspenziju za održavanje zbog epidemioloških mjera za veća okupljanja. Ipak, uspjeli su da ispune sve uslove i da dobiju zeleno svjetlo od nadležnih za start.

To je obradovalo brojne učesnike koju su se trkali na pet, deset i 21 kilometar. Od 300 finišera, 90 je učestovalo u „Mozzartbet 5k“ trci, a pobjedu je odnijela Tea Faber iz AK ''Dubrovnik'' u ženskoj, te Kerim Saračević iz AK ''Vlasenica'' u muškoj konkurenciji. Zapažene rezultate ostvarili su pobjednici polumaratonske i trke na 10 kilometara. To je atletičarima iz Gradiške samo podsticaj da nastave da napreduju.

Oglasi

-U planu je da postanemo atletski klub, jer kao rekreativni ne možemo nastupati na zvaničnim trkama na međunarodnim organizacijima, te državnim takmičenjima i prvenstvima. Za sada imamo 30 članova u klubu, a nedavno smo upisali i desetoro djece koja vole atletiku - dodaje Jakeljić.

Iz Mozzarta poručuju da su rado podržali takmičenje u atletici koja je kraljica svih sportova.

-Vjerujemo da je trčanje na srednjim i dugim stazama zdrava i kvalitetna atletska disciplina koja se u BIH još razvija. Raduje nas da je iz godine u godinu sve više trkačih takmičenja. Posebna nam je čast što su organizatori Gradiškog polumaratona jednu od trka nazvali „Mozzartbet 5k“ u čast naše kompanije - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.
Niz takmičenja u planu

Iz Mozzarta dodaju da će i u narednom periodu nastaviti da podržavaju atletiku, a iz Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška da će nastaviti da organizuju trke. Uskoro planiraju kros takmičenje na jezeru Laminci kod Gradiške, a u julu će organizovati popularnu trku na deset kilometara „Noćni cener“. U novembru će trkači imati priliku da se takmiče na 5 kilometara, a sav prihod biče doniran u humanitarne svrhe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi