Alfa Romeo riješila vozačku postavu za sljedeću godinu

Stigla zvanična potvrda

Alfa Romeo riješila vozačku postavu za sljedeću godinu

A. Čaušević

Alfa Romeo je riješio sve dileme oko vozačke postave za sljedeću sezonu Formule 1. 

Bolide tima sa sjedištem u Švicarskoj sljedeće godine će voziti Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi. Dakle, vozačka postava ostaje nepromijenjena.

Raikkonen je ranije potvrđen, a danas je stigla i za 25-godišnjeg Italijana koji će biti je biti jedini vozač s Apenina i sljedeće sezone.

"Sretan sam što ću biti u timu i 2020. godine. Zahvalan sam na podršci koju sam dobio od svih u timu i zaista se radujem nastavku našeg putovanja", rekao je Giovinazzi.

Giovinazzi je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio četiri boda i zauzima 18. mjesto u poretku vozača.

Još uvijek nisu potvrđene vozačke postave za Williams i Red Bull koji traže partnere za Georgea Russella i Maxa Verstappena, dok Torro Rosso tek treba da objavi imena svoje dvojice vozača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi