Konačna odluka: Utrka za Veliku nagradu Vijetnama po planiranom

Bez obzira na prijetnju koronavirusa

Konačna odluka: Utrka za Veliku nagradu Vijetnama po planiranom

A. Čaušević

Održavanje utrke za Veliku nagradu Vijetnama nije u opasnosti bez obzira na epidemiju koronavirusa i mogućnost širenja na ostale azijske države. 

Na manje od dva mjeseca od utrke direktor Le Ngoc Chi je potvrdio da će se utrka voziti kako je i planirano.

"Utrka će biti održana 5. aprila kako je planirano", kazao je Chi za agenciju AFP.

Prošle sedmice postojala je zabrinutost jer je vijetnamska vlada bila primorana da izolira grupu od 10.000 stanovnika na mjestu udaljenom od stare 40-ak kilometara. Međutim situacija se brzo smirila.

Inače, ovo će biti prva utrka koja će biti održana u ovoj azijskoj zemlji. Radovi na tribinama još uvijek traju, a pred dolazak navijača bit će poduzete posebne mjere.

"Utrka neće biti odgođena. Ovaj događaj će imati veliki utjecaj za zemlju i njen turizam", kazao je Tran Trung Hieu, zamjenik ministra turizma.

Utrka za Veliku nagradu Kine je ranije odgođena, a kandidaturu da zamijeni ovu utrku istakla je Imola gdje je duži niz godina vozila utrka za Veliku nagradu San Marina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi