Mercedes bio protiv promjena na gridu

Jedan od dva tima

Mercedes bio protiv promjena na gridu

A. Čaušević

Mercedes je jedan od dva tima koji su blokirali prijedlog uvođenja novih startnih pozicija prije utrke. 

Prijedlog se odnosio na uvođenje kvalifikacijeske utrke subotom čiji bi obrnuti završni poredak određivao pozicije na gridu na nedjeljnoj utrci.

Da je Mercedes bio protiv ovog prijedloga potvrdio je Toto Wolff, šef njemačkom tima.

“Učinio sam to zato jer imamo odgovornost očuvati identitet F1. Osjećao sam da je to pogrešno, ne zato da zadržimo našu prednost jer bi možda to bilo i dobro za nas s obzirom da bi Ferrari tada bio iza nas, kada uspoređujemo sa trenutnim tempom u kvalifikacijama.”

"Ali glasao sam za to zato jer, kada gledate utrku na 100 metara na Olimpijskim igrama, ne tjerate Usaina Bolta da starta pet metara iza svih kako bi utrka bila zanimljivija."

Ovakva odluka sigurno neće pokolebati Rossa Browna i Liverty Mediju te će u narednom periodu sigurno pripremiti nove novitete kako bi utrke Formule 1 bile zanimljivije i mnogo manje predvidljive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi