Monza u kalendaru Formule 1 i narednih pet godina

Potpisan novi ugovor

Monza u kalendaru Formule 1 i narednih pet godina

A. Čaušević

Formula 1 će se voziti na stazi Monza i u narednih pet godina. 

Čelnici Formule 1 su potvrdili informaciju kako je potpisan ugovor s predstavnicima italijanskog automoto saveza za narednih pet godina.

"Osjećaj je kao da smo pobijedili u važnoj i teškoj utrci. I ovo se računa ne kao jedna nego kao pet titula", rekao je Angelo Sticchi Damiani.

"Bilo je ovo napeto putovanje, a rezultat je takav da vas tjera da zaboravite svaki rizik i sav trud, te u vama ostavi osjećaj velike sreće i nekontrolirane želje za slavljem".

Monda je jedna od legendarnih staza Formule 1, sagrađena je još davne 1922. godine. Prepoznatljiva je po drugim prvacima i brzim šikanama, a vozači većinu kruga vode pod punim gasom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi