Nestvaran kraj Moto GP utrke: Oliviera u zadnju krivinu ušao kao treći, a na kraju pobijedio

Puno uzbuđenja na Red Bull ringu

Nestvaran kraj Moto GP utrke: Oliviera u zadnju krivinu ušao kao treći, a na kraju pobijedio

A. Čaušević

Najbolji finiš utrke posljednjih nekoliko godina u Moto GP seriji viđen je na Red Bull ringu u Austriji gdje se vozila velika nagrada Austrije.

Do pobjede je na kraju stigao Miguel Oliveira. Portugalcu koji vozi za KTM je to bila prva utrka u karijeri do koje je stigao u posljednjim metrima.

Za prvo mjesto su se borili Jack Miller i Pol Espargaro, oni su se izgurali sa staze u posljednjoj krivini što je Oliveira iskoristio i na kraju stigao do pobjede.

Na kraju je drugi završio Ducatijev Miller, dok je Espargaro bio treći što znači da je KTM na domaćoj stazi imao dva vozača na pobjedničkom postolju.

Andrea Dovizioso je bio peti, dok je Valentino Rossi završio kao deveti. Fabio Quartarato u Yamahi je opet razočarao i završio je 14.

Trku je obilježila i nesreća u 12. kruga kada je Maverick Vinales skočio sa svoje Yamahe nakon što su mu otkazale kočnice. Utrka je prekinuta na 15-ak minuta u trenutku kada je vodeći bio Joan Mur. Vozač Suzukija je na kraju završio četvrti.

Top Komentari

Maestro
Ovakve trke su raj za oči pune uzbuđenja izjednačenosti ne volim prevelike dominacije i ako sam navijač Rossi
2 2
realno_govoreci
I pitaju se zašto je Marquez toliko titula osvojio u zadnjih 6 god.Pa kako nece kad ga sad nema svaku utrku neko novi osvojio prvo mjesto a postolje popunjavaju isto skoro uvijek neki drugi,jednostavno konkurencija mu je pre pre losa.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi