Nicholas Latifi odabrao "šesticu"

Rookie u bolidu Williamsa

Nicholas Latifi odabrao "šesticu"

A. Čaušević

Vozač Willimasa, Nicholas Latifi, je odlučio da se u debitantskoj sezoni u Formuli 1 takmiči s brojem 6 na bolidu. 

Ovaj 24-godišnjak se za "šesticu" odlučio jer je taj broj u posljednje vrijeme zahvaljujući kandaskom reperu Drakeu postao popularan nadimak za njegov rodni grand Toronto.

Latifi je bio jedini preostali vozač koji nije izabrao broj za predstojeću sezonu nakon što se povratnik Esteban Ocon odlučio za broj 31.

Posljednji vozač koji je vozio bolid s brojem 6 je bio Nico Rosberg, svjetski šampion iz 2016. godine. Interesantno i Nijemac je svoju F1 karijeru počeo u Williamsu.

Latifi će u najbržem oktanskom cirkusu na svijetu debitovati u Australiji 15. marta, a domaćoj publici u Kanadi će se predstaviti 14. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi