Održana virtuelna utrka za VN Bahreina, Dino Beganović oduševio bitkom s Hulkenbergom

Prva utrka ovakvog formata

Održana virtuelna utrka za VN Bahreina, Dino Beganović oduševio bitkom s Hulkenbergom

E. Čaušević

Nova sezona Formule 1 trebala je početi prije sedam dana, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Još uvijek nije poznato kada će nova sezona najbržeg cirkusa na svijetu početi, ali su u Formuli 1 pronašli način malo da olakšaju svojim fanovima zanimljivom idejom.

Naime, odlučeno je da će biti održano nekoliko virtuelnih utrka Formule 1 na kojima učestvuju sadašnji i bivši vozači F1, mlade nade ovog sporta, ostali poznati sportisti, te gejmeri koji se bave Formula 1 esportom.

Sinoć je održana prva historijska virtuelna utrka Formule 1 ovakvog sadržaja za VN Bahreina, a na kraju je pobjedu odnio Guanyu Zhou koji je vozio za Renault, a iza njega bio je Stoffel Vandoorne. Legendarni Philipp Eng bio je treći, dok je Lando Norris uspio doći do petog mjesta.

U ovoj utrci za Ferrari je vozio mladi Dino Beganović koji je inače porijeklom iz Zenice. Ovaj 15-godišnjak je inače u Ferrarijevoj akademiji, te je sinoć uspio pokazati svoj talent barem u virtuelnoj F1.

Beganović je veći dio utrke bio u centru pažnje zbog borbe s Nicom Hulkenbergom kojeg je uspio pobijediti, te je završio na devetoj poziciji i došao je do bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi