Spektakularan, ali i okrutan požar obilježio etapu relija Dakar u Saudijskoj Arabiji

Romain Dumas morao odustati

Spektakularan, ali i okrutan požar obilježio etapu relija Dakar u Saudijskoj Arabiji

A. Čaušević

Prvi izlaz Alonsa, slomljeni točkovi Ten Brinkea, nevjerica Sainza nakon što se zaglavio u pijesku te spektakularni požar na vozilu Dumasa su obilježili startnu etapu relija Dakar u Saudijskoj Arabiji. 

Dosta situacija je obilježilo ovu etapu, ali niti jedna nije bila pojednako spektakularana i okrutna kao požar na vozilu Romaina Dumasa.

Francuski vozač je stajao bespomoćno i gledao kako mu vozilo u potpunosti gori, tako je njegov nastup na trećem reliju Dakar trajao 65 kilometara.

Fotografije požara govore za sebe - gusti crni dim koji se mogao vidjeti kulometrima i završen Dumasov san prije nego što je praktično i počeo uživati.

Međutim, najvažnije u svemu je da su Dumas i njegov suvozač Alexandre Winocq prošli bez povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi