Verstappen u ringu sa svjetskim prvakom u boksu

Verstappen u ringu sa svjetskim prvakom u boksu

Prije pobjede na VN Meksika proteklog vikenda, Max Verstappen je imao zanimljiv pripremni trening, i to ni manje ni više nego sa četvorostrukim svjetskim bokserskim prvakom.

Nakon što je sedmicu ranije na VN SAD-a sa 15. startne pozicije projurio do drugog mjesta na kraju utrke, Max Verstappen se odlučio malo opustiti i počastio se lekcijom iz boksa.

Idealna osoba da vozača Aston Martin Red Bull Racing tima uvede u osnove plemenite vještine bio je legendarni meksički bokser Jorge Arce, poznat pod nadimkom El Travieso (Nestašni dečko).

Iza 39-godišnjeg Meksikanca stoji zaista impresivna karijera u ringu: osvajao je svjetske titule u čak četiri različite težinske kategorije između 1996 i 2014. godine, kada se povukao iz aktivnog boksanja.

Arce je Verstappena proveo kroz osnove boksa: od zagrijavanja uz preskakanje konopca, preko tehnike i rada nogu, do eskiviranja i vrsta udaraca.

Holanđanin je vježbao na bokserskoj kruški i vreći za udaranje, a potom se sa rukavicama popeo u ring, kako bi isprobao ono što mu je Arce pokazao i uputio nekoliko udaraca.

„Bilo je jako zabavno. Pomalo boksujem kući. U boksu je važno kretanje i procjena vremena, tako da
je koristan za nas vozače. Ako sa mojim trenerom uspijem dogovoriti da imam još bokserskih treninga - zašto da ne. Jorge je jako dobar i strastven. Bio je zahtjevan trener, što je uvijek dobro“, izjavio je nakon treninga vozač Formule 1.

Bez obzira da li mu je trening sa bokserskom legendom zaista pomogao, Verstappen je nakon toga reprizirao svoju prošlogodišnju pobjedu na utrci za Veliku nagradu Meksika, voženoj proteklog vikenda na stazi Autodromo Hermanos Rodriguez u Mexico Cityju.

Bila je to njegova peta pobjeda u karijeri, dok je Lewis Hamilton na istoj utrci ovjerio svoju petu titulu. No, s obzirom da ima samo 21 godinu, Verstappenovo vrijeme tek dolazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi