"Askren će uništiti i Khabiba i GSP-a, nemaju nikakve šanse"
Ben Askren u UFC stiže sa omjerom 18-0 i titulama velter šampiona Bellatora i ONE FC-ja. Radi se o čovjeku čije je hrvanje savršeno i koji je čak bio u olimpijskom timu SAD-a (Foto: Instagram)

Tyron Woodley uvjeren

"Askren će uništiti i Khabiba i GSP-a, nemaju nikakve šanse"

M. Šljivak

Mnogo pažnje u borilačkom svijetu izaziva dolazak neporaženog velteraša Bena Askrena u UFC.

Iako kompletan posao nije okončan, izvjesno je da će Askren uskoro postati dio elitne promocije, a već je ovaj borac krenuo u obračun sa većinom boraca iz vrha.

Jučer je provocirao Darrena Tilla, a sasvim je iskren kako želi sa trona skinuti Khabiba Nurmagomedova. Spreman je za to skinuti čak 15 kilograma.

Askren je dobar prijatelj sa šampionom velter kategorije Tyronom Woodleyjem, koji je uvjeren kako će Askren uništiti Khabiba, ali i legendarnog Georgesa St. Pierrea.

"Sretan sam zbog prijatelja Bena Askrena, jednog od najboljih boraca svijeta. Sigurno je jedan od najboljh hrvača koji su se ikada bavili MMA sportom. Izgubio je samo dvije borbe u hrvačkoj karijeri, on je moj učitelj i saborac", rekao je Woodley, te je nastavio:

"Khabib je zvijer, ali nikada se nije borio protiv nekog kao što je Ben. Nije se borio ni protiv nekog kao što je Michael Chandler. Ti momci bi ga uništili. Ben je čudo, konstantan je i veoma vješt", smatra Woodley i dodaje:

"Ni GSP nema nikakve šanse protiv njega. Ben je uspješan protiv boraca kao što je on. Askren je pravi pencilin za borce kao što je GSP. Askren je jednostavno na drugom nivou", dodao je Woodley.

Šampion UFC-a bi se također trebao zabrinuti za svoj pojas jer Askren stiže kao ONE FC šampion u ovoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi