Bodybilder preminuo nakon neuspješnog salta

Južnoafrikanac slomio vrat

Bodybilder preminuo nakon neuspješnog salta

O. Lekić

Južnoafrički bodybuilder Sifiso Lungelo Thabete preminuo je nakon što je pao na glavu i slomio vrat kada je pokušao da napravi salto unazad. 

Thabete je bio svjetski juniorski prvak u bodybuildingu i mnogi su mu predviđali uspješnu karijeru, ali ga je jedan nesmotren potez koštao života. 

Južnoafrikanac je izašao je na strunjaču, u namjeri da zabavi publiku pokušao je napraviti salto unazad, koji je, kako pišu inostrani mediji, već mnogo puta izvodio. Nažalost, ovaj put je loše izveo salto, pao na glavu i ostao nepomičan da leži na strunjači. 

Gledaoci u publici su bili šokirani, a najprisebniji su pokušali pomoći Thabeteu, ali pad je bio koban.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi