Bosna i Hercegovina domaćin Evropskog prvenstva u hrvanju

Evropsko prvenstvo za kadete

Bosna i Hercegovina domaćin Evropskog prvenstva u hrvanju

D. Rakanović

Evropsko prvenstvo za kadete u hrvanju u grčko-rimskom i slobodnom stilu biće održano u Sarajevu od 24. do 30 jula. 

Organizator manifestacije je Hrvački klub Bećko u saradnji s United World Wrestling Federacijom i Hrvačkim Savezom Bosne i Hercegovine, a takmičenje će biti održano u Sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći.

Evropsko prvenstvo u hrvanju za muškarce i žene vjerovatno je najveća sportska manifestacija koja se ove godine organizira u našoj zemlji, jer će na istom učešće uzeti oko 900 sportista iz 38 država, članica UWW-a.

"Obzirom da je pomenuto natjecanje ne samo veliki sportski nego i turistički događaj za naš glavni grad i našu domovinu, ovo je nadamo se dovoljan razlog da pozovemo građane da svojim prisustvom uveličaju ovu ovako veliku manifestaciju, uz napomenu da će ulaz biti besplatan", navode iz hrvačkog kluba Bećko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi