Da nije bilo nesretne pjevačice i njenog gafa, niko ne bi ni spomenuo dosadnu borbu za titulu

Čitala himnu sa ruke

Da nije bilo nesretne pjevačice i njenog gafa, niko ne bi ni spomenuo dosadnu borbu za titulu

E. Škorić

Engleski WBO prvak u kruzer kategoriji Lawrence Okolie (30) odbranio je svoj naslov po treći put ovog vikenda jednoglasnom pobjedom nad Novozelanđaninom Davidom Lightom (31).

Engleski borac visok 196 cm lako je došao do pobjede, ali prije same borbe u Manchesteru stvari nisu išle po planu, sve zbog djevojke koja je s mikrofonom otpjevala himne jednog i drugog borca.

Pažljivi ljubitelji boksa primijetili su da je pjevačica prije borbe sa ruke čitala tekst himne Novog Zelanda.

Tradicionalno, prije borbe pjevaju se himne boraca, ali kad je pjevačica započela himnu Novog Zelanda, prvo je pogledala u svoju ruku, što je mnogima bio jasan znak da si je tamo napisala tekst.

Očiti trik nije promakao ljubiteljima boksa, naravno. Jedan korisnik Twittera odmah je upitao: "Je li ova pjevačica pročitala himnu s ruke?"

I drugi korisnik se zapitao: "Čita li ova pjevačica tekst himne iz ruke ili griješim?"

Oglasi

"Onaj neugodan trenutak na TV-u uživo kada zaboravite prvi redak nacionalne himne i morate ga čitati s ruke", dodaje treći.

Neimenovana pjevačica definitivno se nije proslavila ovim potezom, ali nema sumnje da će sve to biti vrlo brzo zaboravljeno i da će sve to potrajati samo nekoliko dana.

Inače, zahvaljujući njenom propustu u sjenu je bačena očajna bokserska predstava, jer mnogi su bili razočarani načinom na koji je Britanac došao do pobjede.

‘‘Budem li ikad imao problema sa spavanjem, pogledat ću neku od njegovih borbi", napisao je jedan od ljubitelja boksa na Twitteru.

"Ko god je ostao budan ili je uživao u ovoj borbi, zaslužuje poštovanje", dodaje drugi.

30-godišnji Britanac ipak zaslužuje određeno poštovanje jer je ostao neporažen i nakon 19. profesionalnog nastupa. Treći put zaredom odbranio je i titulu svjetskog prvaka, ali kruzer kategorija definitivno je jedna od lošijih u ovom trenutku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi