Eubank vratio IBO titulu svjetskog prvaka
Foto: Sky Sports

Borbe održane na Wembleyu

Eubank vratio IBO titulu svjetskog prvaka

S. Bošković

Chris Eubank povratio je IBO titulu svjetskog prvaka u super-srednjeteškoj kategoriji. 

Borba je održana Wembleyu, a Eubank je anonimnim glasanjem bio bolji od dvostrukog svjetskog prvaka u teškoj kategoriju Arthura Abrahama (118-110, 118-110 i 120-108). 

Ovo je bio tek šesti poraz Abrahama, a do sad se borio 52 puta. 

S druge strane, Lee Selby je vratio titulu IBF prvaka svijeta u perolakoj kategoriji. On je bio bolji od Argentinca Jonathana Victora Barrosa. Također je upisao pobjedi na anonimno glasanje (119-108, 117-110, 117-110).

U perolakoj diviziji Kid Galahad je u desetoj rundi nokautirao Josea Cayetana, te je osvojio IBF interkontinentalnu titulu. Galahadu (27) je za sada bez poraza u profesionalnim borbama. Borio se 22 puta i svaki put je pobijedio. 

Martin Joseph Ward zadržao je pojas britanskog super - perolakog prvaka i osvojio titulu Commonwealtha. U finalu je anonimnom sudačkom odlukom bio bolji od Anthonyja Cacacea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti