Fantastični udarač Edgars Skrivers: Volio bih se okušati protiv boraca iz vrha UFC-a

Latvijski borac za SportSport.ba

Fantastični udarač Edgars Skrivers: Volio bih se okušati protiv boraca iz vrha UFC-a · Intervju

M. Šljivak

Jedan od najboljih udarača bantam kategorije u MMA svijetu, Latvijac Edgars Skrivers, boravi u Sarajevu gdje će u subotu i nedjelju održati seminare u organizaciji Pretorian MMA tima.

Skrivers je trenutno šampion svijeta u Karate Combatu, američkoj organizaciju koja je stekla veliku popularnost za vrlo kratko vrijeme, a u MMA karijeri Latvijac ima impresivnih 16-5 uz pobjede nad nekim veoma interesantnim borcima. Također, drži pojaseve Loong FC-ja i Superior FC organizacije.

Dolazak Skriversa u glavni grad BiH smo iskoristili za razgovor sa njim, a već na početku razgovora ovaj sjajni borac je pohvalio glavni grad BiH.

"Uživam u Sarajevu. Grad je zaista predivan, posebno stari dio grada. Također, priroda je ono što mi se jako dopalo. Sviđa mi se ovdje", počeo je razgovor za SportSport.ba Skrivers.

Iza sebe imaš sjajne borbe i sjajne protivnike. Koliko si zadovoljan razvojem svoje karijere.

"Nemam nikakvog razloga za nezadovoljstvo. Možda sam mogao upisati još neku pobjedu, ali šta je bilo bilo je, ne žalim. Nisam depresivan kada izgubim borbu, sretan sam kako mi se karijera razvija i u kom smjeru ide".

Koje bi borbe izdvojio kao najbitnije za tvoju karijeru?

"Rekao bih posljednje dvije u Karate Combatu. Odradio sam jako dobre borbe i prezadovoljan sam kako je sve završilo. Za sada ide jako dobro i samo želim nastaviti ovako u budućnosti".

Kada smo kod budućnosti. Koji su tvoji planovi za naredne godine?

"Za sada sam ugovorom vezan za Karate Combat organizaciju. Tu imam ugovor na dvije godine, pa ću kasnije razmišljati šta i kako dalje. Naravno, imam visoke ciljeve i želje koje planiram ostvariti".

Da li eventualno želiš neku posebnu borbu u budućnosti?

"Nemam baš neku posebnu želju. Volio bih se boriti sa borcima iz vrha bantam kategorije UFC-a. To mi je neki cilj kojeg bih volio ostvariti. Nadam se da ću uspjeti u tome".

U dobrim si odnosima sa bh. borcima, posebno Ahmedom Vilom. Kakvo je tvoje mišljenje o njemu?

"Ahmed je zaista fantastičan borac, jedan od najboljih u Evropi. Mislim da je imao previše teških borbi i da bi sada trebao mudrije birati protivnike. Cijenim ga i smatram da bi u budućnosti on mogao do UFC-a. Vjerujem da je trenutno jedan od najboljih boraca van ove organizacije".

Nedavno je šampion KSW-a postao Antun Račić, čovjek kojeg si ti pobijedio. Da li bi mu dao priliku za revanš, ako bi on to poželio?

"Nema nikakvog razloga da se borimo ponovo. Dobio sam ga čisto u borbi za pojas (Superior FC), bio sam bolji u svih pet rundi. Jedino kada bi mi ponudili popriličnu svotu novca za novu borbu, onda bih prihvatio".

Za kraj, pitali smo Edgarsa da li je ikada svoje fantastične vještine iskoristio na ulici?

"Kada sam odrastao uvijek sam bio najmanji u školi i društvu. Počeo sam s karateom, ali sve ono što sam naučio nikada nisam koristio na ulici. Ne volim previše izlaziti, a svoje vještine koristim samo tamo gdje treba", istakao je za SportSport.ba Edgars Skrivers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi