Ovakvu komediju od boksa više nikad nećete vidjeti

Protesti zbog prekida borbe

Ovakvu komediju od boksa više nikad nećete vidjeti

M. Šljivak

Mađarski bokser Istvan Bernath pobijedio je prethodnog vikenda na Floridi Deona Halea prekidom u drugoj rundi.

Do devete pobjede u karijeri 'Mađarski čekić' stigao je tehničkim nokautom u zaista bizarnoj borbi protiv Halea.

Bernath je pogađao protivnika koji je bio na konopcima, a sudija ovog meča odlučio je da prekine borbu, očigledno smatrajući da Hale ne može nastaviti meč.

Međutim, 'Big Country' se nije slagao sa odlukom sudije i odlučio je javno iskazati nezadovoljstvo u ringu.

Hale je počeo raspravu sa sudijom, zatim i sa protivnikom i samo pravovremenom reakcijom ljudi iz njegovog ugla spriječen je veći incident.

Američki bokser očigledno je bio spreman i za napad. Uspio je na kraju samo uputiti verbalne prijetnje i dobro da je sve ostalo samo na uvredama.

'Big Country' nema zapaženu karijeru u svijetu boksa i na omjeru je od 5-14-1 i zaista je čudo da se uopšte buni što je meč prekinut.

Sa druge strane mađarskom bokseru se gradi karijera i on je trenutno neporažen u karijeri u kojoj se borio uglavnom protiv 'slučajnih prolaznika'.

Bernath ima odrađenih devet borbi, a sedam ih je završio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi