Legendarni Yamamoto preminuo u 41. godini

MMA svijet u šoku

Legendarni Yamamoto preminuo u 41. godini

Japanski MMA borac Norifumi Yamamoto preminuo je u 41. godini, prenose inostrani mediji.

Yamamoto koji je slovio za jednu od najvećih azijskih zvijezdi dugo vremena je vodio bitku s teškom bolesti (karcinom), ali nažalost najvažniju borbu u životu nije uspio da pobijedi.

Vijest o smrti podijelila je njegova dugogodišnja Kraybee dvorana iz Tokyja. Iza sebe Yamamoto je ostavio troje djece iz braka s japanskim supermodelom Maliom te veliki broj fanova koji su ga pratili tokom cijele karijere.

Kao borac je bio poznat po svojoj velikoj srčanosti, ali i po nadimku “Kid” koji je dobio zbog visine od 163 centimetra. Karijeru je započeo kao borac u perolakoj, no ime je izgradio u lakoj kategoriji kroz koju se borio s mnogo jačim protivnicima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi