Reprezentacija BiH u olimpijskom boksu nastupila na “Bounce fight night" u Beču
Jedinu pobjedu našem timu donio je Dušan Veletić, dok su ostali predstavnici poraženi sudijskim odlukama

Nastupili i bokseri iz Mostara i Čapljine

Reprezentacija BiH u olimpijskom boksu nastupila na “Bounce fight night" u Beču

Proteklog vikenda u organizaciji bokserskog saveza Austrije, a pod pokroviteljstvom Mercedes benz-a u Beču je održan “Bounce fighht night 2018.” a u fokusu bosansko-hercegovačke javnosti bio je meč reprezentacija Austrije i Bosne i Hercegovine u olimpijskom boksu.

Pod zastavom Bosne i Hercegovine nastupili su: Alen Rahimić, Adem Fetahović, Radenko Tomić, Dušan Veletić, a svoje mjesto u nacionalnom timu našli su Ivan Blažević i Elvir Šendro koji inače brane boje bokserskog kluba “Mostar.”

Jedinu pobjedu timu Bosne i Hercegovine donio je Dušan Veletić dok su ostali predstavnici poraženi sudijskim odlukama.

“Izgubio sam odlukom sudija od iskusnijeg borca. On je već nastupio na nekoliko evropskih takmičenja, ovo je za mene novo vrijedno iskustvo” kaže Ivan Blažević koji inače boksa za bokserski klub “Mostar” ali se za mečeve sprema u čapljinskom kick boxing klubu Sensei”.

Mostarac Elvir Šendro ukrstio je rukavice sa Stefanom Nikolićem od koga je izgubio sudijskom odlukom ali je pružio kvalitetan meč.

“Izgubio sam meč sudijskom odlukom, rezultatom 3:2 i usudio bih se reći da su u mom meču i meču Adema Fetahovića sudije ciljano radile u korist naših protivnika ali boks je sport čiji su sastavni dio pobjede i porazi” kaže Elvir Šendro. Šendro se je za ovaj meč osim u svom matičnom klubu pripremao i u sarajevskom klubu borilačkih sportova “Gladijator” pod trenerskom palicom Adnana Redžovića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi