Snimak koji najbolje pokazuje koliko je bio brutalan Wilderov nokaut

Amerikanac nokautirao Ortiza

Snimak koji najbolje pokazuje koliko je bio brutalan Wilderov nokaut

A. Čaušević

Američki bokser Doentay Wilder odbranio je titulu po 10. put nakon što je nokautirao Luisa Ortiza. 

Wilder je još jednom potvrdio da se radi o sjajnom bokseru, a razornost njegovog udarca u sedmoj rundi borbe osjetio je Ortiz.

Koliko je Wilderov udarac bio brutalan pokazuje i snimak snimljen tik uz ring na kojem se vidi kako Kubanac doslovno nije mogao doći sebi.

Ovom pobjedom Wilder se uspio izjednačiti s legendarnim Muhamnedom Alijem koji je također 10 puta uspio odbraniti titulu.


Inače, američki bokser riskirao je izgubiti naslov nakon punih pet godina jer je šest punih rundi dominirao Ortiz.

"Sada možete vidjeti zašto se niti jedan drugi bokser teške kategorije ne želi boriti protiv Ortiza. Vrlo je pametan u ringu ", rekao je Wilder.

"Neki kažu da se ne znam braniti, ali ovo je moja specijalnost. Imam visoku inteligenciju u ringu. Morao sam skočiti tačno nekoliko puta i na kraju sam ga ispravio, uhvatio i snažno udario", dodao je Wilder.

"Ortiz je jedan od najboljih boksera na svijetu, pa sam mu dao drugu priliku da zarađuje kako bi prehranio porodicu", na kraju je zaključio Wilder, koji bi u februaru trebao da se bori s Tysonom Furyjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi