Srbija povukla džudistkinju sa Evropskog kupa u Sarajevu

Ne žele da se bori sa predstavnicom Kosova

Srbija povukla džudistkinju sa Evropskog kupa u Sarajevu

M. Šljivak

Evropska rukometna federacija (EHF) izbacila je juniorsku selekciju Srbije iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nakon što je Vlada Srbije zabranila utakmicu protiv selekcije Kosova.

Meč juniorskih selekcija Srbije i Kosova trebao se igrati u Kovilovu, ali je odlučeno da se susret ne igra nakon najavljenog dolaska navijača, te zbog činjenice da Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova.

Zabrana nastupa rukometašicama nije jedinstven slučaj jer su se u Srbiji i danas odlučili na još jedan takav potez.

Na juniorskom Evropskom kupu u džudou koji se održava Sarajevu trebalo je da se održi borba između srpske takmičarke Anje Obradović i predstavnice Kosova Laure Fazliju.

Međutim, duel nije održan. Srbija je odlučila da povuče takmičarku sa Evropskog kupa, jer ne žele da se Obradović bori protiv predstavnice zemlje za koju tvrde da je još uvijek dio Srbije.

Tako je predstavnica Kosova bez borbe prošla dalje, a vidjećemo da li će se i džudo savez Srbije suočiti sa kaznom zbog povlačenja džudistkinje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi