Užas: Bivši UFC borac u kritičnom stanju nakon nokauta
Foto: Screenshot

Tim Hague u komi

Užas: Bivši UFC borac u kritičnom stanju nakon nokauta

Bivši UFC borac Tim Hague se bori za svoj život nakon što je pretrpio brutalan nokaut na bokserskom meču.

Naime, kanadski borac Tim Hague se borio protiv Adama Braidwooda u Shaw Conference Centru u Edmontonu proteklog petka, a ovaj meč je po njega završio jako loše.

Naime, nakon brutalne Braidwoodove kombinacije u drugoj rundi Hague je završio na podu, i momentalno izgubio svijest.

Nakon što je uvidio da se Hague neće osvjestiti, sudija je prekinuo meč, a u ring je ubrzo ušao i medicinski tim.

Nakon nekog vremena Hague je uspio stati na noge, ali su doktori, nakon što je transportovan u bolnicu, zaključili da je Kanađanin u izuzetno teškom stanju, te se sada nalazi u komi.

Inače, prije brutalnog nokauta, 34-godišnji Hague je nekoliko puta bio u nokdaunu, a pretpostavlja se da je zadobio tešku povredu mozga.

"Hvala vam svima na porukama i lijepim riječima. Tim je i dalje u kritičnom stanju. Svi smo uz njega", napisala je na Facebooku njegova sestra Jackie Neil.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi