Trebao igrati protiv Veleža, završio u zatvoru: Otišao na posudbu i napravio novi problem

Čini se da je karijera gotova

Trebao igrati protiv Veleža, završio u zatvoru: Otišao na posudbu i napravio novi problem

H. Zilić

Neki fudbaleri jednostavno imaju žestok i buran život van terena.

Takav je sučaj sa irskim fudbalerom Aaronom Canningom koji je bio član Colerainea koji je ove sezone igra pretkolo UEFA konferencijske lige protiv Veleža.

Canning je mogao upisati i evropske nastupe, ali je pravio gluposti zbog kojih je Coleraine odlučio da ga odrstani, pošalje na posudbu, kako bi se malo smirio, ali ni tu nije bio kraj.

Pomenuti fudbaler je 2015. godine optužen za silovanje, da bi krajem prošle godine pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću, zbog koje je morao u jednomjesečni pritvor, a dobio je i novčanu kaznu.

Proveo je jedan period na posudbi u Dungannonn, međutim, kada uđete u jedan ritam problematičnosti, teško se izvaditi iz istog. Aaaron je napravio prošli mjesec još jedan prekršaj. Ponovo je pod uticajem alkohola sudjelovao u saobraćajnoj nesreći.

Optužen je da je vozio bez vozačke dozvole, nakon čega je poslan na saslušanje, a slučaj se trebao nastaviti na sudu 5. januara, ali i to je odloženo, prenose mediji u Sjevernoj Irskoj.

Canninga vjerovatno očekuje kazna od 18 mjeseci zatvora pa čak do tri godine, jer mu je ovo treći veći prekršaj u posljednjih 12 mjeseci.

Coleraine će vjerovatno s njim završiti. Klub mu je dao priliku da se povrati, ali neke druge stvari je stavio ispred karijere, koja bi po svemu sudeći mogla biti i završena nakon narednog suđenja.

Top Komentari

Pajkan
A ja fina momcica.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi