Aida Kalušić izabrana u najbolju petorku prvenstva

Bivša košarkašica Čelika briljira u Sloveniji

Aida Kalušić izabrana u najbolju petorku prvenstva

D. Kurbegović

U Sloveniji kada je u pitanju ženska košarka trenutno je finalna serija play-offa, gdje igraju ekipe Athlete Celje i Triglava. Trenutno je 2:0 u pobjedama za ekipu iz Celja, koja je na korak od osvajanja titule prvaka.

Prema portalu Eurobasket.com, izabrani su najbolji pojedinci u sezoni, koja istina još nije završena. Veliko priznanje stiglo je za bivšu košarkašicu Čelika, a sada centra ekipe Triglava 30-godišnju Aidu Kalušić, koja je izabrana u najbolju petorku prvenstva.

Kalušićka ove sezone igra sjajno u Sloveniji, nedavno je bila najbolji strijelac završnice Kupa, a ubjedljivo je najbolja košarkašica Triglava u ovoj sezoni njezine igre nisu prošle neopaženo, tako da je izabrana u najbolju petorku prvenstva, što je svakako veliko priznanje za svoju prvu sezonu u Sloveniji.

Kalušićka je s ekipom Čelika osvojila nekoliko puta titule prvaka i Kup-a BiH, a na početku ove sezone prešla je u ekipu Triglava, što se pokazalo kao sjajan potez, te nije isključeno da u narednom periodu možda i promjeni zemlju, jer su za njezine usluge zainteresovani brojni klubovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi