Odluka Albanaca bez presedana prije utakmice s Poljskom i dokaz da je nogomet ipak važniji od svega

Albanci igraju još jedan historijski meč

Odluka Albanaca bez presedana prije utakmice s Poljskom i dokaz da je nogomet ipak važniji od svega

E. Škorić

Albanija sutra u Tirani dočekuje Poljsku i u ovoj zemlji vlada velika euforija nakon nedavne pobjede nad Mađarskom u gostima.

Albanci su sa 15 bodova došli na drugo mjesto, imaju bod više od Poljske i sutra imaju veliku priliku, ali bit će teško jer valja zaustaviti Roberta Lewandowskog prije svega, ali i ostatak sjajne poljske reprezentacije.

U Tirani rade sve da pomognu svojim reprezentativcima, pa su lokalne zdravstvene vlasti otvorile kompletne tribine za ovaj meč, iako je prvobitno bilo najavljeno da će na tribinama biti samo 30 posto gledatelja od ukupnog kapaciteta. Koronavirus hara Albanijom, ali nogomet je očito najvažniji trenutno, pa se napravio izuzetak za ovu posebnu utakmicu.

"Stadion u Tirani bit će pretrpan. Ovo će biti naš 12. igrač", pišu albanski mediji, koji su objavili da je Nogometni savez te zemlje dobio dozvolu da iskoristi maksimalan kapacitet stadiona.

"Da je stadion deset puta veći, sve bi se karte također prodale", rekao je Armand Duka, predsjednik albanskog nogometnog saveza (AFF) nakon utakmice protiv Mađarske (1:0). I dodao je da zemlja mora ozbiljno razmisliti o daljnjim ulaganjima u sportsku infrastrukturu. "Čini se da s dolaskom sljedeće generacije u naš nogomet jednostavno trebamo još veće stadione", objasnio je.

Utakmica s Poljskom igra se na stadionu Air Albania u Tirani. Ovaj stadion najmoderniji je u cijeloj zemlji, a u maju naredne godine na njemu će se igrati finale UEFA-inog novog takmičenja Konferencijske lige.

Oglasi

Stadion ima kapacitet od 22,3 hiljade, a ulaznice su odavno rasprodane za jedan od historijskih mečeva Albanije. Ovo će ujedno biti druga utakmica Albanije na ovom stadionu.

Prva je odigrana u novembru 2019. godine, kada je Albanija s 2:0 poražena od Francuske.

S obzirom na stanje na tabeli, Albancima će biti dovoljan i bod sutra, no treba imati na umu da je u 9. kolu čeka Engleska, a za kraj će odmjeriti snage s Andorom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvote za meč Albanija - Poljska pogledajte u MaxBet kladionici.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

zevs
uputstvo za korištenje korona virusa " po potrebi"
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi