Budući lider reprezentacije BiH pred najvećim izazovom u karijeri

Smatra da će to biti dobar duel

Budući lider reprezentacije BiH pred najvećim izazovom u karijeri

A. Čaušević

Za nekoliko igrača se može reći da su sadašnjosti, ali i budućnost reprezentacije BiH. Za kratko vrijeme su postali nezamjenljivi u startnoj postavi,a kako se nalaze tek na početku karijere pred njima je još mnogo godina igranja u dresu Zmajeva. 

Među fudbalerima koji su najviše oduševili u smjeni generacija je svakako i Amar Dedić kojeg već sada mnogi vide kao budućeg lidera bh. reprezentacije budući da sa 20 godina pruža odlične partije.

Dedić je član RB Salzburga, ove sezone je skupio pet nastupa u Ligi prvaka, a usrijedu je ga očekuje najveće iskušenje u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Austrijski Bikovi će gostovati na čuvenom San Siru ekipi Milana te će sa pobjedom osigurati plasman u nokaut fazu što bi svakako bi ogroman uspjeh.

Dedić je već najavljen kao starter, postalo je to jasno nakon što je tokom vikenda pauzirao na gostovanju kod Hartberga. Protiv Rossonera će imati jako težak zadatak.

Bh. reprezentativni veznjak bit će zadužen za čuvanje Rafaela Leaoa koji ove sezone igra zaista fantastično i među najboljim je mladim igračima svijeta.

Oglasi

"Do sada sam igrao mnogo i trebalo mi je svježine za utakmicu protiv Milana. Čuvanje Leaoa? Bit će to tvrda utakmica i jedan lijep duel između mene i njega", kazao je Dedić austrijskim medijima.

Iako je rođen u Austriji Dedić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije BiH, a od marta ove godine nastupa za senirsku vrstu.

U dosdašnjem dijelu sezone ovaj 20-godišnjak je već upisao 20 nastupa, a nedavno je postigao i svoj prvijenac u dresu Salzburga. Bilo je to u Kupu Austrije protiv Admire.

O kakvom igraču se radi dovoljno govori činjenica da ga je nedavno na meču Lige prvaka protiv Chelseja Salzburg uporedio sa legendarnim desnim bekom Danijem Alvesom, najtrofejnijim igračem u historiji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, sa procijenjenom vrijednošću od 7 miliona eura Dedić je jedan od najskupljih bh. fudbalera, a kako igra samo je pitanje kada će njegova cijena preći cifru od 10 miliona eura. Ugovor sa Salzburgom ima do sredine 2024. godine.

Volcanobet kladionica nudi bogatu ponudu za sve mečeve Lige prvaka, pa i za meč koji će se odigrati u Salzburgu, a o tome više OVDJE.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1663816644
Vec sad je dobar i bit ce jos bolji.
1 0
prvenac
Pa sad hoće li biti lider? Do sada je to jedino bio Spaha.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi