Amerikanci odbili putovati u Katar!

Zbog novonastale situacije

Amerikanci odbili putovati u Katar!

E. Škorić

Američka nogometna reprezentacija trebala je boraviti 20 dana u trening-kampu u Kataru od 5. do 25. januara, ali je Američki nogometni savez donio odluku da tim ne putuje zbog političke nestabilnosti na Bliskom istoku.

Pogibija iranskog zapovjednika Qassema Soleimanija u Bagdadu od strane američkih snaga izazvala je veliku krizu, a Iran je nakon toga najavio odmazdu.

"Zbog novonastale situacije u regiji odlučili smo odgoditi naš put u Katar. Zajedno s Katarskim nogometnim savezom radimo na tome da pronađemo priliku u bližoj budućnosti kako bi naša momčad iskusila prvoklasne uvjete i gostoljubivost u Kataru", objavio je US Soccer.

Amerikanci se nadaju da će ipak biti u Kataru 2022. godine kada je na rasporedu Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

user85
Vi niste skoro nigdje dobrodošli.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi