Ancelotti zbog lude oklade na kocku stavio trenersku karijeru, nedostaju još četiri gola da se spasi

Italijan motivisao svog veznjaka

Ancelotti zbog lude oklade na kocku stavio trenersku karijeru, nedostaju još četiri gola da se spasi

E. Škorić

Real Madrid je protekle večeri na gostovanju kod Elchea slavio s 3:0, a briljirao je Federico Valverde.

Dva je gola postigao sjajni Urugvajac, samo nekoliko dana pošto je bio strijelac i protiv Barcelone u 3:1 pobjedi u El Clasicu. Ukupno je ove sezone zabio šest golova u svim takmičenjima.

Prije ove sezone trener Madriđana Carlo Ancelotti se kladio s veznjakom Reala. Dogovor je sljedeći; ne postigne li 10 golova, Ancelotti će potrgati svoju trenersku licencu. Nakon utakmice s Elcheom, Italijan je shvatio da je sada na dobrom putu da dobije okladu, pa je izjavio:

"Vjerujem da će Fede postići više od 10 golova tako da je moj posao siguran".

"On je igrač koji me još uvijek iznenađuje. Sve radi kako treba, i u odbrani i u napadu. Ako mislite na modernog veznog igrača, mislite samo na Valverdea", bio je pun hvala za svog veznjaka Don Carlo.

Valverdeov broj pogodaka još je impresivniji ako se uzme u obzir da je ove sezone zabilježio toliko pogodaka kao prošle četiri zajedno. Sam igrač je nakon utakmice u srijedu priznao da je oklada s trenerom pozitivno djelovala na njega

Oglasi

"To je pozitivan pritisak. Ne želim biti odgovoran ako bi trener završio karijeru. Pomoglo mi je da vjerujem u sebe i imam glad za golom", poručio je Valverde.

U tekućoj sezoni Valverde je uz Karima Benzemu drugi strijelac Real Madrida. Obojica imaju po 6 pogodaka, a samo Vinicius Junior ima sedam, odnosno jedan više. Uz to, Urugvajac je ove sezone u 15 nastupa upisao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon pobjede u srijedu, Real Madrid sigurno vodi na tabeli i sa utakmicom više ima šest bodova prednosti u odnosu na Barcelonu, koja će u četvrtak navečer u 21 sat dočekati Villarreal.

Tu kao i sve druge utakmice možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice. Kolika je kvota na Barcelonu večeras? Primamljiva, zaista! Kliknite ovdje i provjerite.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
fede panjverde-panjina koja igra za penal vardrid
0 8
denimen9
Očekivati je svašta od Madrida, ali da se titula ovjeru oktobru, e to je još nezapamćeno. Hala Hala
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi