Mural predsjednika Juventusa osvanuo u Rimu: Navijači su rekli svoje

Jasno je na šta su mislili s ovim

Mural predsjednika Juventusa osvanuo u Rimu: Navijači su rekli svoje

E. Čaušević

Predsjednik Juventusa, Andrea Agnelli, našao se na velikom udaru fudbalske javnosti jer je podržao osnivanje Superlige.

Najbogatiji klubovi u Evropi u nedjelju su objavili da su osnovali novo takmičenje koje će biti zamjena za Ligu prvaka. Superliga je osnovana kako bi klubovi inkasirali dosta više novca nego što dobijaju od UEFA-inih takmičenja, ali taj projekat im nije prošao.

Fudbalska javnost bila je šokirana odlukom da pojedini klubovi osnuju novo takmičenje, a navijači su izvršili veliki pritisak zbog čega je većina klubova odustala samo dan kasnije.

Na velikom udaru kritika našao se predsjednik Juventusa koji je uz Florentina Pereza bio jedan od glavnih osnivača Superlige. Agnelli je htio da Stara dama igra u ovom takmičenju i još uvijek ne odustaje od ove ideje iako se njegov klub povukao danas.

Jučer su pojedini mediji na Apeninima objavili da je Agnelli čak podnio ostavku na mjesto predsjednika Juventusa, ali se to nije desilo.

No, čini se da je navijačima u Italiji itekako zasmetalo što su Juventus, Inter i Milan pristali da budu dio Superlige koja bi sigurno naštetila ostalim klubovima u Italiji. Najviše su ljuti na Agnellija koji još uvijek ne odustaje od ideje Superlige.

Oglasi

U Rimu je danas osvanuo i mural predsjednika Juventusa koji nije prikazan u najboljem svjetlu. Naime, na muralu se vidi kako Agnelli drži nož kojim "probada" loptu, odnosno u prevodu "ubija fudbal".

Jasno je da predsjedniku Juventusa neće biti lako u narednom periodu jer navijači ne zaboravljaju ovakve stvari tek tako. No, klub iz Torina se već fokusirao na Seriju A gdje ih čeka borba za Ligu prvaka jer su čini se već odustali od Scudetta.

Igrači Juventusa će već večeras na teren kada će na svom stadionu ugostiti Parmu u meču 32. kola Serije A. Staroj dami treba pobjeda jer se u ovom trenutku bore za mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da je Juventus večeras veliki favorit, ali su već pokazali da znaju neugodno da iznenade svoje navijače. Parma u Torino dolazi sigurno da se bori za dobar rezultat koji im je itekako potreban u borbi za opstanak u Seriji A.

Utakmica se igra od 20:45 sati, a poznate su i kvote na kladionicama za ovu utakmicu. U odličnoj ponudi MaxBet kladionice možete pogledati kvote za utakmicu Juventus - Parma i to OVDJETakođer, MaxBet zapratite na Instagramu i Facebooku!

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi