Conteu 200 miliona za transfere i astronomska plata, ali prvo mora da potpiše

Spreman novi ugovor

Conteu 200 miliona za transfere i astronomska plata, ali prvo mora da potpiše

E. Škorić

U Tottenhamu su prezadovoljni onim što je do sada uradio Antonio Conte kao menadžer kluba.

U novembru prošle godine Conte je došao u Tottenham kako bi naslijedio Nuna Espirita. Klub je tada bio u velikoj krizi, ali ga je Italijan odveo do plasmana u Ligu prvaka.

I u novoj sezoni Spursima ide sjajno i nalaze se u vrhu Premier lige. Trenutno su treći sa 23 boda i uz Arsenal i Manchester City najbolji su trenutno sastav u Engleskoj, a dobro im ide i u Ligi prvaka gdje su vodeći ispred Frankfurta, Sportinga i Marseillea.

S obzirom na sve to, vodstvo londonskog kluba odlučilo je Contea "počastit" novim ugovorom, naravno ukoliko je on spreman da ga potpiše.

Prema pisanju engleskih medija, vlasnik Spursa Daniel Levy želi što prije produžiti saradnju sa Conteom, te se nada da će se sve to završiti do početka Svjetskog prvenstva narednog mjeseca.

Bivši trener Chelseaja, Juventusa i Intera trenutno zarađuje oko 15 miliona eura godišnje, a prma novom ugovoru imat će 20 miliona, dok će mu također biti obezbijeđeno 200 miliona funti za transfere.

Oglasi

No, pitanje je hoće li i to sve biti dovoljno da se zadrži Conte, koji često žudi za novim izazovima, što je pokazivao i u prošlosti, a uostalom o njemu kao novom treneru razmišljaju i u Parizu, Madridu, Torinu...

Conte će večeras sa Spursima gostovati kod Manchester Uniteda u derbi meču Premier lige, a Volcanobet nudi sjajnu kvotu na goste, koji svakako mogu da ostvare pobjedu.

Kompletnu ponudu za ovaj i ostale mečeve Premier lige pronađite OVDJE.

Tokom svoje igračke karijere u Juventusu Conte je osvojio pet naslova Serie A, Kup Italije, Kup UEFA i Ligu prvaka, kao i četiri naslova Superkupa u Italiji, te evropski Superkup 1996, kao i Interkontinentalni kup 1996. (koji je propustio zbog povrede)...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao trener je jednom osvajao Premier ligu s Chelseajem, s Juventusom je bio prvak Italije tri puta, osvajao je i FA kup engleske, Superkup Italije dva puta, a sa Interom Scudetto. U sezoni 2008/09 je Bari vodio do titule u Seriji B i do promocije u najviši rang fudbala u Italiji.

U karijeri je pored nabrojanih još radio u Sieni kao pomoćnik, zatim je bio trener Arezza, Barija, Atalnte, a 2011. godine prvi put je kao trener stigao u Juventus. Bio je i na klupi reprezentacije Italije, ali tu se nije dugo zadržao nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Euro 2016.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi