Apsurdne scene tokom meča kvalifikacija za SP: Policija štitila igrača dok je izvodio korner

Bilo je dosta napeto

Apsurdne scene tokom meča kvalifikacija za SP: Policija štitila igrača dok je izvodio korner

E. Škorić

Sjedinjene Američke Države odigrale su samo 0:0 sa Salvadorom u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako su bili veliki favoriti zbog znatno jačeg rostera, Amerikanci su na kraju osvojili samo bod i naravno razočarani su zbog toga, dok domaćin može da bude puno zadovoljniji.

Tokom utakmice Salvador je imao veliku podršku s tribina, no temperamentni navijači domaće selekcije u nekoliko su navrata pravili pakao za članove selekcije SAD-a.

U 50. minuti se Giovanni Reyna spremao izvesti korner, ali navijači okupljeni na stadionu Cusclatan zasuli su ga raznim predmetima, pa su nogometaša SAD-a policajci okružili kako bi ga zaštitili.

Ovo nije jedini incident koji su počinili navijači tokom trenutnog niza kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo. Slična situacija dogodila se u Mađarskoj, gdje je engleska momčad pobijedila domaćina sa 4:0 na Puskas Areni.

Nakon pogotka koji je postigao Raheem Sterling, šalice i boce piva letjele su prema proslavljenim igračima, a s tribina je bačena raketa nakon pogotka Maguirea.

Osim toga, čuli su se ružni povici od strane mađarskih navijača koji su rasistički vrijeđali pojedine gostujuće reprezentativce, zbog čega je FIFA pokrenula istragu i Mađarima se sprema žestoka kazna.

Amerikance za tri dana čeka veliki derbi protiv Kanade, a kvote za taj duel i cijelu ponudu imate na sajtu MaxBet kladionice!

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi