U Zenici danas nastupa i velika želja reprezentacije BiH

Potencijalni Zmaj

U Zenici danas nastupa i velika želja reprezentacije BiH

A. Čaušević

Utorak je rezervisan za dupli program reprezentacije BiH sa dvije utakmice u Zenici. 

Od 16:30 u Fudbalskom kampu počet će utakmica mladih selekcija Bosne i Hercegovine i Švedske koja se igra u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine.

Na tom meču će vjerovatno u dresu Švedske zaigrati i Armin Gigović, potencijalni reprezentativac A selekcije BiH i sadašnji član Rostova.

Proteklih godina lobiranje za angažovanje Denisa Hadžikadunića i Anela Ahmehodžića se ipostavilo kao puni pogodak jer je odbrana Zmajeva dobila na stabilnosti.

Već duže vremena traje i nagovaranje Gigovića da se odluči za Zmajeve, međutim definitivne odluke još uvijek nema.

"Seniorska selekcija BiH je bila zainteresirana. Dok imam pravo igrat ću za mladu reprezentacije Švedske", kazao je Gigović za Footbollskanalen.se u junu.

Oglasi

"Razmišljam o obje selekcije, pa vidjet ćemo šta nosi budućnost. Ostavljam prostor za obje seniorske selekcije. Vidjet ćemo kako se stvari razvijati u klubu", dodao je on.

Ovaj 19-godišnjak može pokrivati više pozicija u veznom redu. U Rostovu dijeli svlačionicu sa Hažikadunićem pa ne bi bilo iznenađenje da se na kraju i odluči za BiH.

I današnja utakmica protiv U21 reprezentacije BiH je odlična prilika da se Gigović vidi na licu mjesta te ujedno provjeri da li je kalibar za dres Zmajeva ili ne.

Inače, ukoliko želi da zadrže šansle za plasman na EP izabranici Slobodana Startčevića jednostavno ne smiju izgubiti. Poznate su i kvote za ovaj meč.

U ponudi kladionice MaxBet možete vidjeti cijelu ponudu za ovu utakmicu i to OVDJE. Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Podsjećanja radi, fudbalski program u Zenici bit će okončan utakmicom A selekcija BiH i Kazahstana u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Duel na Bilinom polju počinje u 20:45.

Nešto ranije u Etno selu igrala je i U19 selekcija koja je sa minimalnih 1:0 pobijedila Rumuniju i tako se revanširala za prethodni težak poraz(1:5).

Top Komentari

Ernes
Jarane ba cim se dvoumi poseri ga !!!
7 0
enko
Treba javiti misketu i vici,da vide sa husaricem jel slobodan
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi