Legendarni Arrigo Sacchi napao zvijezdu Serije A: "Na teren izlazi kao najveći gubitnik"
Legendarni Milanov trener bez dlake na jeziku govorio o igraču koji je stigao kao zvijezda u Seriju A, a i dalje ga "ni na mapi"

Riječ trofejnog trenera

Legendarni Arrigo Sacchi napao zvijezdu Serije A: "Na teren izlazi kao najveći gubitnik"

E. Škorić

Legendarni italijanski trener Arrigo Sacchi, koji se pamti po osvojenim trofejima na klupi Milana, bez dlake na jeziku govorio je o veznjaku koji po njegovom mišljenju na teren izlazi kao gubitnik.

Proslavljeni trener Milana ne govori često za medije, no sada je dao intervju u kojem se osvrnuo i na Milanovog nogometaša Charlesa De ketelaerea, Belgijanca koji je došao kao veliko pojačanje, no do sada nije pokazao svoju pravu vrijednost.

Prošlog ljeta je reprezentativac Belgije došao u Club Brugge. Mlada nada belgijskog, ali i evropskog nogometa u Bruggeu je odigrao 120 utakmica uz 25 golova i 20 asistencija.

S obzirom da je škrto vodstvo Milana platilo najmanje 35 miliona eura Belgijancima za njegove usluge, onda se očekivalo da će to biti igrač poput Rui Coste ili Kake, ali on se doslovno ne vidi na terenu.

U intervjuu za Gazzettu dello Sport Sacchi je bio isuviše otvoren i iskren,m pa je kazao: "Charles na teren ulazi kao najveći gubitnik, djeluje zbunjeno i uplašeno".

Oglasi

Međutim, kao i svi drugi u Milanu, on vjeruje da još nije kasno da igrač opravda uloženo i da pokaže da je sjajan nogometaš. "Sjetimo se da je mnogim strancima trebalo vremena kada dođu u Italiju. On sada pati, ali ko zna šta može da se dogodi za par mjeseci".

Treba imati na umu da dečko ima samo 21 godinu i da je još uvijek na početku svoje karijere. Inače može da igra kao devetka, polušpic, ali i na poziciji krila. Opisali su ga kao novog Kaku na San Siru, no još uvijek se čeka da "eksplodira".

Ove sezone je za Milan sakupio 25 nastupa, od čega 15 u Seriji A, a u tom periodu je samo uspio da upiše jednu asistenciju. Igrao je na SP-u za Belgiju, čiji dres je obukao 11 puta i postigao jedan gol. Igrao je i za mlađe belgijske selekcije.

Ni Milanu ne ide najbolje u 2023. godini, ušao je u krizu rezultata i sve je dalje od odbrane titule, ali Rossonere i dalje čekaju uzbudljive utakmice u Ligi prvaka. U osmini finala će odmjeriti snage s Tottenhamom, a mladi De Ketelaere možda baš tada zablista i da najbolje od sebe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Rossonere prvo čeka borba za trofej tokom vikenda, pošto će s gradskim rivalom Interom igrati za Superkup Italije. Taj meč igra se u Saudijskoj Arabiji. Okladu za ovaj meč možete da ostavite na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi