Arsenal je posljednje polufinale LP igrao 2009. godine - šta se od tada izdešavalo s Leipzigom?

Topnici opet predmet ismijavanja

Arsenal je posljednje polufinale LP igrao 2009. godine - šta se od tada izdešavalo s Leipzigom?

Nakon što se Red Bull Leipzig plasirao prvi put u historiji u polufinale Lige šampiona, korisnicima društvenih mreža nije trebalo dugo vremena da počnu praviti šale na račun Arsenala. 

Topnici su posljednjih godina postali jedan od glavnih predmeta ismijavanja preko Twittera, Facebooka ili Instagrama, a takav scenario nije ih zaobišao ni ovog puta.

Iskopan je podatak da je Arsenal posljednje polufinale Lige prvaka igrao 2009. godine. Mjesec dana poslije toga ekipa RB Leipzig je oformljena.

Poslije nekoliko sezona igranja u nižim rangovima, ekipa se probila do Bundeslige u ljeto 2016. godine. Od tada je napravila još jedan veliki uspjeh i to ovaj sinoćnji, pa je dakle, za svega 11 godina postojanja stigla tamo gdje Arsenal nije bio već 11 godina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je to u ovom momentu manje bitno, spomenut ćemo da je Arsenal te 2009. godine u polufinalu igrao i ispao od Manchester Uniteda.

Inače Leipzig će u polufinalu igrati protiv PSG-a.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597153724
Ismijavaju treci najveci klub u Engleskoj... Ne kontam
6 0
ryan.giggs
Kakvo kretensko poređenje. Gdje je onda Porto? Inter? Dortmund? Marseille?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi