Bajram, novi dan D za rukomet u BiH

U RSBiH stanje nepromijenjeno

Bajram, novi dan D za rukomet u BiH

"Šta ima kod vas, kakva je situacija", pitali smo jednog od uposlenika/uposlenica Rukometnog saveza BiH u kojem se nakon 10. juna i promjena što tada uslijediše, malo šta istinski promijenilo.

"Napiši da je kurban-bajram jedan od najznačajnijih datuma u islamskoj tradiciji i da će biti značajan za rukometni sport u Bosni i Hercegovini" kazao nam je naš izvor.

Šta je posrijedi? Kancelarija Saveza koja broji nekoliko uposlenika jedino je što iole funkcioniše u trenutnoj konstelaciji, međutim, prema našim saznanjima 15 mjeseci ljudi nisu dobili plaću. 

I dalje rade, dolaze na posao, obavljaju svakodnevne aktivnosti baš kao da teku med i mlijeko, a nakon što su dobili obećanje da će nakon 1. septembra zagospodariti istinski rahatluk, odlučni su u namjeri da, ukoliko se to ne desi, zaključaju prostorije i najnovijim "vlastodršcima" stave do znanja da neće više trpiti ublehu niti šuplju priču.

Savez trenuto posjeduje dug u iznosu od oko tri miliona KM i mada se smatralo da će sa novim rukovodstvom on biti izbrisan i zaboravljen, niko nije ipak toliko lud. Račun je još uvijek blokiran, iako je Savez preregistrovan, čime je postao legalan.

Pred predsjednikom Amirom Zahirovićem i generalnom sekretaricom Šejlom Tančicom, koja ni sama ne zna otkud ona u cijeloj priči, definitivno je i izazovan period.

U međuvremenu Tančica se upoznala sa dojučerašnjim predsjednikom Enidom Tahirovićem koji ju je upoznao da se radi o osvajaču Lige prvaka, dvostrukom pobedniku Kupa EHF, dvostrukom sportisti godine, čovjeku koji je 99 puta nosio dres BiH, od toga 66 puta kao kapiten...

Jonhu Cleeseu bi, da ima entuzijazma kao nekad, RSBiH mogao ponuditi pregršt materijala za urnebesne skečeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi